Domácí loupáky

Autor receptu Láďa Hruška

Domácí loupáky, které vyjdou na tři koruny za kus? Láďa Hruška to dokáže, pojďme si o tom říct něco víc.

Ingredience:

dva vaječné žloutky (jeden do těsta, jeden na pomašlování)
kůra z citronu
vanilkový cukr
malá kostka másla
hrnek vlažného mléka
půl kostičky droždí
vrchovatá lžíce krupicového cukru
špetka soli
tři hrnky hladké mouky

Postup:

Těsto připravíme smícháním jednotlivých ingrediencí (žloutek je na pomašlování, ten zatím necháme být). Když je těsto hotové, necháme jej vykynout. Potom na válu posypaném trochou mouky vyválíme jednotlivé rohlíky a opět necháme kynout. Potom připravené loupáky přetřeme rozšlehaným žloutkem. Vložíme je na plech a pečeme „do růžova“.

Domácí loupáky

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Eva říká: 7.10.2014

    Moc vyborné

  2. silvia říká: 5.2.2015

    Prosím vás koľko g je malá kostka masla.Ďakujem

  3. Věra říká: 21.2.2015

    Dobrý den,

    dostala jsem Vaši knížku, dělala podle ní loupáčky a v knížce není uvedena malá kostka másla,takže byly suché.

    S pozdravem V.K.

  4. Jana říká: 25.3.2015

    Maš šechno dobri

  5. Jana říká: 25.3.2015

    Viste nelepši kuchař co znam

Přidat komentář