Domácí bylinkové máslo

Autor receptu Láďa Hruška

Bylinkové másloDobré máslo je základem každé ledničky. Mažeme si ho na chleba, rohlíky, používáme k vaření. Cena másla roste, tak si pojďme udělat své domácí bylinkové máslo :)

Našli jsme velmi snadný recept na jeho výrobu, takže si ho doma může připravit skutečně každý.

Budete potřebovat pouze 2 kelímky smetany na šlehání 33% a poté sůl, česnek a bylinky – zde podle vaší chuti – kopr, bazalku, petržel a nebo mix toho co najdete na zahrádce. Fantazii a chuti se meze nekladou.

Nalijte do mísy smetanu a vyšlehejte ji (cca 4 minuty). Poté ji vyklopte na cedník a oddělte syrovátku. Oddělené máslo prolévejte vodou a ručně z nej na porkénku vytvořte hrudky – nesmí se lepit.

Bylinky si nakrájejte na drobno a obalte v nich máslo. Lehce osolte, přidejte česenek (třeba i granulovaný). Celou směs zapracujte do sebe, vyklopte na fólii a vytvořte (tzv. utáhněte) ve váleček. Ten dejte stuhnout do lednice.

Domácí bylinkové máslo

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Mlska říká: 4.7.2014

    Máslo doma děláme už několik let a musím uznat, že je mnohem lepší než z obchodu. Navíc se k němu mohou přidat různé bylinky a to je pak lahoda. Nejraději mám česnekové a pažitkové.

Přidat komentář