Cereální sušenky

Autor receptu Láďa Hruška

Cereální sušenkyOpět sušenky a opět rychle a chutně :) Dneska si uděláme cereální sušenky, se kterými vám rádi pomohou i děti.

Budete potřebovat:

  • 4 vejce
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 2 hrnky cukru – krystal
  • 1 hrnek kokosu
  • 1 hrnek rozinek
  • 1 hrnek drcených oříšků
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce medu
  • 1 kostka tuku na pečení
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva

Dnešní recept je extrémně jednoduchý na postup. Jedoduše vemte velkou mísu, postupně přidávejte jednotlivé ingredience a vpracujte do sebe. Jakmile budete mít ingredience zapracované do sebe, máte hotovo. Jak snadné :)

Poté stačí už jen vytvarovat sušenky. I s tím vám mohou pomoct děti. Můžete vytvořit kolečka jako jáa nebo můžete použít tvořitka, popřípadě si z těsta vytvořit libovolný tvar – objekt. Fantazii se meze nekladou. Na tvarování je třeba mít mokré ruce, aby se těsto nelepilo.

Vytvarované sušenky dávejte rovnou na pečící papír. Plech se sušenkami dejte do vyhřáté trouby a pečte do zlatova.

Cereální sušenky

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Maruska říká: 30.6.2014

    Hmmm, ty sušenky vypadají opravdu dobře! Napadlo mě, co takhle nepřihodit Caro? Je to vlastně cereální nápoj, připomíná kávu, ale je bez kofeinu – takže vhodné pro děti :) Nebo alespoň k těmto sušenkám na pití by to mohla být dobrá kombinace. Caro je celkem často využívané jako jedna z ingrediencí různých dezertů, tak proč ne :)

  2. lumír říká: 31.3.2015

    Proč každý trouba používá slovo cereální? Každé sušenky, v nichž je mouka, jsou cereální, tedy z nějaké obiloviny. Myslete a nenechte se stále dokola oblbovat marketingovým newspeakem.

Přidat komentář