Broskvový ledový čaj

Autor receptu Láďa Hruška

ledovy caj broskevLedové čaje v obchodech jsou tragického složení. Šokující výsledky ledových čajů přinesl časopis dTest, kterého si všiml i Láďa Hruška a tak tedy našel a připravil recept na domácí ledový čaj, který ochutí broskvemi.

Postup je opět velmi snadný až triviální a výsledek parádní. Navíc budete mít čaj, který bude chutný a bude obsahovat všechny antioxidanty, které má černý čaj mít.

Ingredience

  • 5 hrnků vody
  • 2 zralé broskve
  • 4 sáčky černého čaje
  • větvička máty
  • 1/2 hrnku cukru

Postup:

Do hrnce dejte vařit vodu a mezi tím si nakrájejte broskve na plátky. Až se začne voda vařit, vhoďte je do hrnce a přidejte mátu a čaj. Vařte pod pokličkou asi 5 minut. Poté vylovte sáčky čaje, proceďte a dle chuti oslaďte.

Servírujte vychlazené do sklenice s ledem a dle nápaditosti a možností dozdobené dalším plátkem broskve či lístkem máty.

Pytlíkové čaje můžete nahradit samozřejmě kvalitním černým sypaným čajem pro ještě kvalitnější a chutnější výsledek.

Broskvový ledový čaj

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Jan říká: 19.8.2014

    Je to supr mít ledový čaj doma a sám připravit já ledový čaj piji skoro furt je to bomba a chtěl bych místo broskový citronový zkusíte ho udělat děkuji

    • TooM říká: 20.8.2014

      tak jednoduse misto broskvi date citron..

      • Láďa Hruška říká: 21.8.2014

        Přeeesně, a jak by dodal Jirka Babica – pokud nemáte citrón, tak tam nedáte nic :-)

  2. Barborka říká: 13.10.2014

    Láďo máte supr recepty, čaj výborný..! :)

  3. Martina říká: 21.11.2014

    Tak ledový citrónový udělejte stejně, jen použijte místo černého čaje čaj zelený a samozřejmě místo broskví citróny.

  4. Natálie říká: 10.12.2014

    Ten čaj je fakt výborný místo broskví jsem tam dala citrony :D

  5. anka říká: 7.3.2015

    jo fakt uzasny mate vyborny recepty lado

  6. Moravanda říká: 31.7.2016

    Ať si říká kdo chce co chce, Laďa je šikula :). Jak říkávala moje maminka, kuchař který umí uvařit dobré jídlo z narvané lednice, takových je hodně. Ale uvařit dobré jídlo ze skoro prázdné lednice to je KUMŠT . A pan Babica má taky některé recepty dobré. Je důležité umět improvizovat. Každý nemá peníze na drahé ingredience a taky proč je platit když se nemusí. Pane Hruška přeju Vám další úspěchy a nenechte se odradit lidmi, kteří jen závidí .)

Přidat komentář