Bramborové dalamánky

Autor receptu Láďa Hruška

dalamankyDalamánky běžně známe z obchodu s pečivem. Láďa Hruška dnes přišel na recept na dalamánky, které jsou chutné a levnější, než v obchodech.

Výhodou receptu je snadná příprava i pro začátečníky.

Ingredience

  • 5 vařených brambor
  • 4 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 pytlíček/kostka sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 3/4 hrnku vlažné vody
  • 1 pytlíček slunečnicových semínek

A jak na to?

Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory nastrouháme do mísy a přidáme mouku, sůl, droždí a semínka. Vypracujeme těsto, které následně necháme asi 45 minut kynout. Po vykynutí nakrájíme na pomoučeném prkénku těsto na kousky a uděláme z něj malé bochánky. Pochánky vyskládáme na plech a nařízneme je mokrým nožem, potřeme slanou vodou či mlékem s vodou. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C  přiližně 15 minut, do zlatova.

Bramborové dalamánky

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

  1. Lukas říká: 10.8.2014

    Bochánky jsou chuťově dobré, ale moc dozlatova se jim nechtělo. Byly to spíš takový albíni…

    • mmj říká: 12.3.2015

      Je to pervecto dávám 5 hvězdiček

  2. Helena říká: 21.10.2014

    V posledni casti “A jak na to?“ vam chybi VODA z ingrediencí

    pisete: “Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory nastrouháme do mísy a přidáme mouku, sůl, droždí a semínka…“

    melo by to byt: “Vařené vychladlé brambory nejprve nastrouhejte do připravené mísy, přidejte mouku, sůl, vodu a droždí…“

    Prave na tom pracuju, tak jsem si toho vsimla ;-) tesim se, jak to dopadne !!

  3. mmj říká: 12.3.2015

    Je to pervecto dávám 5 Hvězdiček

Přidat komentář