Bramborová spirála za babku

Autor receptu Láďa Hruška

Bramborove spiralkyPotřebovat budeme vlastně jen brambory, olivový olej a trochu koření, není to nijak náročný recept. Domácí chuťovka doslova za pár korun, na stánku ve městě dáte třeba i padesát. Proč tedy zbytečně utrácet?

Postup:

  1. Připravené brambory (ideálně delší) pečlivě očistíme a propíchneme je ostrou dřevěnou špejlí. Zařízneme pak do ní nůž a spirálovitě otáčíme celou bramborou, tu pak na špejli zlehka natáhneme ve stylu harmoniky.
  2. Bramborovou spirálu poté osmažíme, na 210 stupňů Celsia takříkajíc dozlatova – ať už v troubě či fritéze, varianta číslo dvě bude trošku rychlejší. Poté ji nasolíme nebo dodáme podle chuti i nějaké bylinky. Pokud smažíme v troubě, bude dobré přidat i trochu olivového oleje.
Bramborová spirála za babku

Dobrý recept? Dejte mi like a sdílejte ho :-)

O autorovi

Hruška

Ladislav Hruška je reportér a moderátor televize TV NOVA. Znáte ho především jako Potravinového inspektora a nyní ho můžete vídat v roli "kuchaře" amatéra v titulu Levně a chutně, kde ukazuje jednoduché a levné recepty.

Vaše komentáře k receptu

Zatím se k receptu nikdo nevyjádřil. Buďte první!

Přidat komentář